+32(0)2/269.14.89 info@hdd.be
NL FR

HDD

Historiek

1960

De firma H. De Donder werd opgericht door Henri De Donder en Paula De Saert zaliger, zij koesterden de doelstelling een dealernetwerk van deur- en meubelbeslag uit te bouwen in de Benelux.

Van 1960 tot 2000 bestond het assortiment hoofdzakelijk uit Italiaanse producten, wel bekend om hun hoogstaande kwaliteit en design. Sinds het begin werden de Italiaanse producten wekelijks geïmporteerd en gestockeerd te Meise, waarna ze vervolgens verspreid werden in de Benelux.

1980

Na het overlijden van de oprichters werd de zaak verder gezet door Huguette De Donder en John Descurieux die op hun beurt de zaak verder uitgebouwd hebben tot een groothandel naar DIY, industrie en ijzerwaren winkels.

In 1980 was het reeds duidelijk dat het begrip “cocooning” meer en meer aandacht kreeg, waardoor men eveneens de afwerking van de woning ook “als belangrijk” ging beschouwen. Het deur- en meubelbeslag vormde de finishing touch van de woning. De firma De Donder speelde hierop in door nieuwe trends nauw op te volgen en te verwerken in zijn assortiment. Een assortiment dat groeide van 50 producten in 1960 tot 5000 producten in 2018.

1995

Om onze producten meer naambekendheid en herkenbaarheid te geven werden ze vanaf 1995 verkocht onder de merknaam “HDD” of “Highly Decorative Doorhandles”.

2000

Niet alleen de uitstraling en het design speelden een rol in de keuze van de mensen maar ook de prijs kreeg een belangrijke betekenis in deze periode! De evolutie bracht ons naar Azië waar we sinds 2002 een eigen productie opgestart hebben. Doordat we deze productie zelf beheren, kunnen wij constant evolueren en bijsturen. Dit brengt ons tot een hoogstaande kwaliteit aan een betaalbare marktprijs.

2007

In 2007 werd de firma H. De Donder overgelaten aan de huidige firma HDD Design. De taak van HDD Design bestaat er voornamelijk in de nieuwe trends snel op te volgen, de prijs-kwaliteit relatie te optimaliseren en in te spelen op de vraag van de klant naar een uitzonderlijke flexibiliteit en service.

2015

Door de diversiteit aan klanten en hun specifieke wensen werd het merk HDD opgesplitst in HDD en HDD PRO. HDD wordt voornamelijk verdeeld naar de professionele hout- en DIY handels. HDD PRO wordt verdeeld via ijzerwarenhandels naar de industrie. Op deze manier kunnen we de specifieke vragen van iedere markt in onze producten verwerken.

2021

Tijdens de Covid pandemie kende onze firma een enorme groei omdat “het huiselijk nest “ een nieuwe dimensie kreeg en er massaal veel gerenoveerd werd. Toch bleven we niet alleen staren naar onze groei, maar zijn we ook in actie geschoten voor de “post pandemie” periode. Zo hebben we de laatste twee jaar 1500 nieuwe producten ontwikkeld om ons verder te kunnen profileren als beslagspecialist. Ook zijn onze stockmagazijnen gegroeid van 2000 naar 10 000 m² oppervlakte.

2023

Momenteel is onze firma voornamelijk actief in de Benelux doch worden de deurkrukken ook nog in 36 andere landen verkocht. De omzet wordt voor 50% gevormd met Italiaanse producten en de andere 50% komt uit onze eigen Aziatische productie. Alle producten zijn uit voorraad leverbaar en ons team staat iedere dag van de werkweek volledig tot uw dienst!